ein Bild Sualtı Avcıları Derneği :: Başlığı Görüntüle - Nerdeyse Türkiye'de dalmak yasak.............
Sualtı Avcıları Derneği
Kuruluş Tarihi : 2005

Destek  Ana sayfa yap SSSSSS  AramaArama  Üye ListesiÜye Listesi  Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları  IstatistikIstatistik
Kayıt OlKayıt Ol  LoginLogin  AlbümAlbüm  DownloadDownload

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder
Önceki başlık :: Sonraki başlık
Nerdeyse Türkiye'de dalmak yasak.............
Yazar Mesaj
emre südaş Cinsiyet:Bay
Dernek Üyesi
Dernek Üyesi

Yas: 26
MesajTarih: Cmt Mar 31, 2007 8:09 pm    Nerdeyse Türkiye'de dalmak yasak............. Alıntıyla Cevap Ver

Selam avcı dostlar, daha yenı Doğu Akdeniz -yumurtalık bölgesinden evime vardım ve sinirimden çatlayacağım. Yumurtalığın yeni sirkülere göre yasak olmayan bir bölgesinden nişanlımla beraber suya girdik. Amacım bir kaç parça yiyecek balığı vurup biraz da güzel su altı fotoları çekmekti. Suya girdikten 5 dakika sonra deniz patladı ve cıktık. Daha sonra sahilde gezinirken o bölgede yaşayan bir amcaya tanıştık. Bahçelerinde çay içmeye oturduk. Konu döndü dolaştı balığa geldi. Zıpkıncı olduğumu soyleyince şoyle bir irkildi ve sakın dalmayın bot komutanı cezayı yapıştırır vallahi dedi. Nasıl olur dedim, belgemiz var , hava kaynağımız yok fener yok serbest bölgedeyiz dedim. Hiç farketmez o kıyafeti giydiğin an suçlusun dedi burda kaç tane ceza yazdılar dedi. Sonradan bahçesinden çıkarken bazı eşyalarını görünce ,aslında amcanın bayağı techizatlı bir balık avcısı olduğunu anladım ağlar , kayıklar ,kepçeler, misinalar, oltalar yığılı...vedalaştıktajn sonra yumurtalık liman müdürlüğüne ,ordan jandarma karakoluna ve sırasıyla emniyete gidip bir vatandaş olarak bilgilenmek istediğimi, amator balıkçı belgesi sahibi olduğumu, serbest dalış yaparak kurallar içinde avcılık yaptığımı anlatarak konuya girdim ve o bölgedeki yasak bolgeleri bana harita üzerinde göstermelerini rica ettim..3 kurumda da ilk aldığım cevap “bu bölge komple dalışa yasak”.oldu. ardından buraları zıpkıncılar bititrdi hep eğitim bahanesiyle gelip gece balık vurdular, şunu yaptılar bunu yaptılar dendi..Herhalde yanlış anladınız dedim..ben serbst dalıcıyım ve belirli kurallar içinde sürkülerce yasak olan bölgelerin dışında avlanma hakkmın olduğunu belirttim, ama anlamadılar, bilemediler, ya da bilmemezlikten geldiler. Sonunda dolaplar açıldı klasorler açıldı ve o bölgenin yasak sahalarını gösteren harita geldi masanın üstüne..Bana kırmızı bölgeyi gösterip al kardeşim her türlü dalışa yasak işte dedi..ben de güldüm ve daldığım noktayı kalemle işaretleyerek yasak bölgenin nerdeyse 10 km batısını gösterdim. Dedim işte ben burda dalıyorum bakın burası yasak değil... Aldığım cevap ise “yasak kardeşim, nerde dalarsan dal zıpkın yasaaaaak” biz hani tartışıyoruz sirküler şöyle olsun böyle olsun diye ama sirküleri takan kim??? Biz bu insanlara aletli dalışla serbest dalış ve balık avcılığının farklarını daha nasıl anlatmalıyız ki kafalarına girsin.? Şu an ben serbest görünen bölgeye gelsem kurallara uygun bir şekilde dalsam vursam bir kaç kefal , sonra askerler yanıma gelse bana neye dayanarak ceza kesecekler? Beni ne ile suçlayacaklar?? Bu nasıl bir iştir nasıl bir mantıktır? Serbest olan bölgede bile dalamayacaksam ne diye satılıyor bu ülkede onca zıpkın palet elbise vs..Niye bu kadar alışveriş yaptık bunca zaman..Bu durumda nasıl bir yol izlemeliyiz ki hakkımızı koruyalım, bizi enayi gibi suçlu durumuna düşürüp ceza yazmasınlar.? Adamlara dalıştan once geleyim diyorum serbst bölgede dalış yapacağımı belirteyim inceleyin ekipmanımı, sizden izin alayım diyorum oda olmuyor ağızlarından çıkan ortak bir laf yumağı var “İstersen tüple dal istersen gazla,istersen de serbest dal.ne olursa olsun zıpkın yasak, bana yasak bölgeleri sorma, haritadakilere de bakma burda her yer yasak”....ben yıldım arkadaşlar..dalıştan da soğudum......

Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder

Yücel ÖZEN Cinsiyet:Bay
Dernek Kurucu Üye
Dernek Kurucu Üye

Ad Soyad: yucelozen
Yas: 35
MesajTarih: Cmt Mar 31, 2007 8:51 pm     Alıntıyla Cevap Ver

Emre ruh halini çok iyi anlıyorum.

Bu konuda yapılabilecek bazı basit şeyler var.

Sahil kısmında en yetkili amir varsa Sahil Güvenlik.

Onlar bu konuda sana daha fazla açıklayıcı bilği verir. Ama konu senin bahsettiğin gibi kurumlar arasında yaşanan farklılıkların sonucunu biz çekiyoruz. Yasama ve yürütme farklı işliyor.

Bu konuda S.G ye bir mail attım ve senin anlattığın şekilde bir dalıcı olduğumu belirttim ve tüm Türkiyedeki Aletli Aletsiz dalışa yasak yerlerin bilğisini istedim.. Bakalım ne diyecekler senle buradan paylaşırım.

Dernek olarak küçük adımlar atıyoruz ama bunlar sağlam olmakta... Bu konu her zaman gündemimizde ve her ortamda konuşulmakta....

ısıtma soğutma Alarko Carrier yetkili satıcısı
HER ÖLÜM BİRAZ ERKENDİR.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger

emre südaş Cinsiyet:Bay
Dernek Üyesi
Dernek Üyesi

Yas: 26
MesajTarih: Cmt Mar 31, 2007 9:26 pm     Alıntıyla Cevap Ver

Sonuçta ben de bir dernek üyesiyim ve aslında yapılan çalışmaların farkındayım. Tüm emeği geçenlere burdan teşekkür ediyorum, çünkü yavaşta olsa ilerleme kaydediyoruz. Ancak bu süreçte öyle şeylerle karşılaşıyoruz ki insanın sinirlerini ve sabrını zorluyor. Yücel Bey, acaba sahil güvenlikten size gelecek cevabın bir kopyasını yanımızda taşısak böyle durumlarda bize yardımcı olabilir mi?( cevabın bizler için olumlu olacağını ümid ederek soruyorum Neutral )

Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder

erayyilmaz Cinsiyet:Bay
Forum Üyesi

Ad Soyad: Eray YILMAZ
Yas: 30
MesajTarih: Pts Ksm 09, 2009 1:02 pm     Alıntıyla Cevap Ver

bu konunun devamı yokmu
yani bu konuda eline herhangi bir belge bilgi cevap gelen arkadaşım yokmu
burda bırakılırmı bu konu moderatör arkadaşların bu konunun detayı ve yapılan görüşmeler veya yazışmalar hatta varsa yazılı belgelerle yeni ve herkezin göreceği ana menude bir başlık açarak bu işe gönül veren tüm zıpkıncı arkadaşlarımla paylaşmasını rica ediyorum. bu konuda yasal hakkını mahkeme yoluyla geri almış dalıcı arkadaşlarımız var
bunları bilmek ve karşılaşacağımız durumlara bilgili hazırlıklı olmamız lazım
önemli ve atlanmaması gereken bir konu bu işe yeni başlayan arkadaşlar bile hemen hemen her şeyi bu forumdan takip edip öğreniyorsa bu konuyu açıklığa kavuşturmak hatta bu konuyla ilgili gerekirse herkes hergün en yetkili merciye mail yağdırmalıyız ki
haksız yere kimsenin elinden malzemesini alıp para cezası kesmesinler
burda azımsanamayacak kadar çokuz bunu dikkate almak lazım
çok ses getirebiliriz
dernek olmanın en büyük yaptırımıda bu değilmidir zaten

530 252 0 542
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger

Mustafa KANMAZ Cinsiyet:Bay
Forum Üyesi

Ad Soyad: Mustafa KANMAZ
Yas: 34
MesajTarih: Pts Ksm 09, 2009 2:39 pm     Alıntıyla Cevap Ver

Buna benzer bir olay küçükkemiklide benımde başıma geldi, hafta içi sabah 6:00 gibi toprak yolda kemıklı balıkcı barınaklarına gelmek uzereyken jandarma renosu bızı durdurdu , 3 asker 1 astsubay cıktılar arabadan , ne işiniz var bu saate dedıler , dalmaya geldıgımızı soyledım , astsubay hemen yapıştırdı "burada dalmak yasak" nasıl olur dedım burası bu işin merkezi kaç senedir gelip gidiyoruz yok kardeşim dedi yasak , baktım duvara konuşuyorum , dedim ben dalıyorum şimdi siz ne uygulama yapacaksanız yapın, öyle çıkışınca sızı rahat bırakmazlar burda dalamazsınız falan demeye başladı , dedim biz burdayız dalıyoruz kım gelecekse gelsın , öylece bastı gıttı , kımsede gelmedı ,anlatacagım bu tıp kuralsız kolluk kuvvetlerıne diş göstermek gerekli hangı dayanakla ceza kesebılecekkı , buyur kes ceza dedıgınde ne yazacak tutanaga

"Ben ölünce bir elimi tabutumun dışına atın . İnsanlar görsünler ki padişah bu dünyadan eli boş gitmiştir." {Kanuni Sultan Süleyman}
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder

MÜJDAT Cinsiyet:Bay
Dernek Üyesi
akya avcısı
Dernek Üyesi

Ad Soyad: Müjdat Turan
Yas: 37
MesajTarih: Sal Ksm 10, 2009 7:39 pm     Alıntıyla Cevap Ver

Mustafa KANMAZ(BaRBaR) demiş ki:
Buna benzer bir olay küçükkemiklide benımde başıma geldi, hafta içi sabah 6:00 gibi toprak yolda kemıklı balıkcı barınaklarına gelmek uzereyken jandarma renosu bızı durdurdu , 3 asker 1 astsubay cıktılar arabadan , ne işiniz var bu saate dedıler , dalmaya geldıgımızı soyledım , astsubay hemen yapıştırdı "burada dalmak yasak" nasıl olur dedım burası bu işin merkezi kaç senedir gelip gidiyoruz yok kardeşim dedi yasak , baktım duvara konuşuyorum , dedim ben dalıyorum şimdi siz ne uygulama yapacaksanız yapın, öyle çıkışınca sızı rahat bırakmazlar burda dalamazsınız falan demeye başladı , dedim biz burdayız dalıyoruz kım gelecekse gelsın , öylece bastı gıttı , kımsede gelmedı ,anlatacagım bu tıp kuralsız kolluk kuvvetlerıne diş göstermek gerekli hangı dayanakla ceza kesebılecekkı , buyur kes ceza dedıgınde ne yazacak tutanaga

tebrikler mustfa hepimiz ble olnalıyız

abdullah ozer Cinsiyet:Bay
Dernek Üyesi
Abdullah
Dernek Üyesi

Ad Soyad: Abdullah Özer
Yas: 34
MesajTarih: Prş Ksm 12, 2009 12:56 am     Alıntıyla Cevap Ver

memleketin hertarafı yamuk malesef.

Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder

Ergun ŞEYLAN Cinsiyet:Bay
Dernek Üyesi
Dernek Üyesi

Ad Soyad: Ergun Şeylan
Yas: 52
MesajTarih: Prş Ksm 12, 2009 10:31 pm     Alıntıyla Cevap Ver

abdullah ozer demiş ki:
memleketin hertarafı yamuk malesef.

trh.(31/mrt/2007) topik açılmış,1 cevap,2 side 10-12/kas/2009. Sad
Deveye sormuşlar sırtın eğri diye,o da demiş ki nerem doğru,
Sırf memleket mi yamuk.!!!!!!!!!..?
Tebriklere devammm ark.

Yalnız Elleri İle Çalışan İŞÇİDİR!
Elleri ve Kafası İle Çalışan USTADIR!!
Elleri,Kafası ve KALBİ İle Çalışan
SANATKARDIR!!!

Ergun ŞEYLAN
(-1958-) (AB rh+)
Tel:0532 647 46 27
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et

Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Bu foruma dosya ekliyemezsiniz
Bu forumdan dosya indiremezsiniz
Bu topici bookmarkla
Printable version
Forum Seçin: