ein Bild Sualtı Avcıları Derneği :: Başlığı Görüntüle - Sosyal Sorumluluk ve Biz Sualtı Avcıları
Sualtı Avcıları Derneği
Kuruluş Tarihi : 2005

Destek  Ana sayfa yap SSSSSS  AramaArama  Üye ListesiÜye Listesi  Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları  IstatistikIstatistik
Kayıt OlKayıt Ol  LoginLogin  AlbümAlbüm  DownloadDownload

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder
Önceki başlık :: Sonraki başlık
Sosyal Sorumluluk ve Biz Sualtı Avcıları
Yazar Mesaj
knshr Cinsiyet:Bay
Dernek Üyesi
Dernek Üyesi

Ad Soyad: Kaan Suher
Yas: 50
MesajTarih: Cmt May 23, 2009 6:04 pm    Sosyal Sorumluluk ve Biz Sualtı Avcıları Alıntıyla Cevap Ver

Değerli Üyeler,
size bir konuda danışmak görüş almak üzere yazmak istedim.Konu;üyesi bulunduğumuz Sulatı Avcıları Derneği üye kartlarımız arkasında bir ibare var;'Bu belge sahibi yürürlükteki sirküler doğrultusunda avlanmayı kabul eder.' diye ifade ediliyor.
Bu vesile web sayfamızda forumda av fotoğrafları ve videolarına bakınca zaman zaman hem sirkülerde yasak olan bazı balıkları ihemde günlük avlanma limiti kilogramı aşan avları görebiliyoruz.
İnsan doğasında avcılık var herşeydende öte bir his belkide insanoğlunun varlık sebebi diye tanımlanabilir..Ancak sporcu ve bir sorumluluk altına imza atmış olan bizler etik ilke ve kuralları benimsemiş olarak daha çok koruyucu ve geleceğe dönük düşünenler olduğumuzu ifade eden ortak kararlar almalımıyız ? Ve bunları uygulayamazmıyız?
Kara avcılığında fahri av komiserleri kanunsuz ve yönetmeliklere aykırı avcılık yapanlar için bir oto kontrol oluşturuyor. Aramızda bilgi ve saygınlığı kabul edilen değerli üyelerimizin böyle bir misyon olulturması karaı alamazmıyız ? Av fotoğraflarında da bir filtre sistemi algımızı uzun süreli pozitif değiştirirmi ? Yarın balık olmayan bulanık havuz gibi sularda yüzen nesiller bizi kötü anmasın derim ya..Siz ne dersiniz ?

Sevgi ve saygılarımla

Kaan Suher

Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder

enerkaya Cinsiyet:Bay
Dernek Üyesi
Dernek Üyesi

Ad Soyad: Necip Engin ERKAYA
MesajTarih: Pzr May 24, 2009 12:11 am    Re: Sosyal Sorumluluk ve Biz Sualtı Avcıları Alıntıyla Cevap Ver

Kaan Bey, haklı endişelerinizi zaman zaman bizler de yaşamıyor değiliz. Her işte olduğu gibi bu işlerde de taşlar yavaş yavaş yerine oturuyor. Foruma koyulan resimlerin belki 100 katı kilo sınırı aşan ya da yasak balık avcılığı yapılıyor ülkemizde. Kaldı ki, bizim forumumuza bu tür resimler eklendiğinde, yönetimimiz kişiyi kibar bir dille uyarak resmini kaldırıyor. Çoğu zaman o kişiyi direk asmak yerine, kazanmak yoluna gidiyor.
Bu durum sadece bizim forumumuzla da sınırlı değil ayrıca. Yasak tür avcılığı yapan ya da kilograma bakmayan çoğu kişinin dernekle, forumla zaten işi olmuyor.

Fahri av komiserleri fikri, hoş bir fikir gibi duruyor ancak uygulama için sanırım biraz daha zaman gerekiyor. Zira TSSF' ye derneğimizi ve yaptığımız sporun önemini senelerdir anlatmaya çalışıyoruz. Bu yolda bana göre son yönetimimizin büyük başarıları oldu. Gerek sirkülerin hazırlanmasındaki çalışmaları, gerekse düzenlediği seminerler ve organizasyonlarla gün geçtikçe ağırlığını daha fazla hissettirmeye devam ediyor.

Dedim ya taşlar yavaş yavaş oturuyor. Umarım etik avcılık bilinci tüm camiyaya yayılır ve bahsettiğiniz fahri komiserlere hiç gerek kalmaz.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger

Gürol Cinsiyet:Bay
Dernek Üyesi
Dernek Üyesi

Ad Soyad: Gürol Özşenoğulları
Yas: 42
MesajTarih: Pzr May 24, 2009 12:14 pm     Alıntıyla Cevap Ver

..................
Sevgili Kaan Bey,
Bu önemli konuyu gündeme taşıdığınız için teşekkür ederim.
Sevgilerimle

06 Mart 1968
Keyifçi
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger

Dernek Üyesi
Dernek Üyesi

MesajTarih: Pzr May 24, 2009 7:06 pm     Alıntıyla Cevap Ver

Değerli Arkadaşlar,

konuya gösterdiğiniz hassasiyet ve zaman ayırıp düşünce belirtmiş olmanıza teşekkürler ederim.Toplumda bilinçlenme,özellikle çevre ve korunmasında gereken özen ancak uzun bir zaman alacak gibi gözüküyor.Tabii bu zaman diliminde herşeyi yitirmiş ve geç kalmış olmamayı da içtenlikle diliyorum.
Yinede bizler gibi baz çevre bilinci sahibi sivil toplum kuruluşları taşların yerine oturması hızını belki daha da hızlandırabilir.Bu anlamda birlik beraberlik bir çekirdek adımdan dev bir harakete dönüşmesi mümkün.Gereken, Türk toplumunun genel ananevi yapısına bakarak desteğin alınmasının ancak yapılması planlanan ve uygulanan şeylerin kısa vadeli de olsa bazı ürünlerinin ortaya çıkması ile toplumda sahip çıkılacağı gerçeğidir.
Planlanan ve uygulananların ölçülerek duyurluması ; ilgi duyan,merak eden çevrelerden başlayarak suya atılan bir taş etkisi gibi dalgalar halinde artabilir.
Engelleri önce aklımız ve düşünce sistemimizden kaldırarak ;'Aman falancayı da kırmayalım şeklinden objektif evrensel kabul edilmiş değerler kurallara dönmek istemeliyiz.
Bir yıl boyunca sadece bizim sitemizde (diğer site ve blogların aksine) sualtı avcılarının yaptığı doğayı koruma faaliyetlerinide özendirsek yeter.Örnek mi ; dalışa gittiğimiz kıyılara yanımızda bir büyük çöp torbası götürüp sadece o kıyıdaki plastikleri ve torbaları toplasak ve bir çöplüğe atsak ,bunlarında resimlerini biriktirsek Topluma ve kendi arkadaşlarımıza işte centilmen sualtı avcısı denizleri korumaya karalardan başlıyor diye medyada bile yer alırız.İkiyüzden fazla üyemiz var ise herbir üyemiz bir sezonda en az 30 dalış yapsa ve her gittiğinde 10 kg kıyı çöpü toplasa bu miktar 75.000 kilo yani 75 ton kıyı çöpü demektir.Bu çabayla çevre ve orman bakanlığının da toplumunda desteği alınabilir.
Başlamak bitirmenin yarısıdır ve Sabırla koruk helva olur.

Sevgi ve saygılarımla

Kaan Suher

Erhan Balamur Cinsiyet:Bay
Moderatör
Moderatör

Ad Soyad: Erhan Balamur
Yas: 48
MesajTarih: Pzr May 24, 2009 9:49 pm     Alıntıyla Cevap Ver

Sevgili Kaan bey.

Bu forumu açıldığı günden bu yana (2005) takip ediyorum ve 4 yıldır da hasbel kader forum yöneticiliği yapıyorum.

Dört yıl önce bana forum yöneticiliği teklif ettiklerinde görevimin ne olacağını sordum , dediler ki "yasak avları sileceksin limit aşımını kontrol et ve av sahibine silinme nedeni hakkında bilgi ver".

Offf ne çok işimiz vardı , birde o zamanlar dernek yeni kurulmuş bazıları sindiremiyor forumda sağa sola sataşıyor etik avcılık ahkamı kesiyor , bazılarıda öne çıkmak için dernek yöneticilerine çamur atmayı marifet sayıyor , bir kısmıda üslubu sertmiş diye fütursuzca sallıyor.

Tabii forumda bol balık resmi olunca hele birde kavga varsa reyting rekorları kırarsınız.
Bunun aksini kimse iddaa etmesin beni inandıramaz , bu böyle olmuştur.
O günlerde birçok fotoğraf kaldırdım , limit aşımı , yasak av , vb. Hepsine özel mesaj ile fotoların kaldırılış sebebini anlatmaya çalıştık .
Kimi" kaldırırsan kaldır sanki siz vurmuyorsunuz" dedi , kiminden ağza alınmayacak hakaretler gördük kimi ile ise ilerleyen zamanlarda sıkı dostluklar kurarak dernek üyemiz oldular .

Şimdi durum nasıl ?
Eskiye göre yan gelip yatıyoruz sayılır , çünkü Engin kardeşimin dediği gibi taşlar yavaş yavaş yerine oturmaya başladı ve yasak av yapan veya limit aşımı olan foruma eskisi gibi fotoğraf koyamıyor , biliyor yasa dışı bir iş yaptığını ilk önce bunu öğrendi , arkadaşlarına 10 kilo 20 kilo balık vurdum deyip böbürlenemiyor iş yapmış gibi bunu forum sayfalarına koyamıyor .

Neden ?

Çünkü şimdiye kadar okumadığı biz sualtı avcılarını ilgilendiren tebliğleri okudu , forum sayfalarında yasa dışı avcılığın ne olduğunu okudu , derneğin ne olduğunu öğrendi .

Arada çürük yumurta çıkmıyor mu ? tabii ki çıkıyor ve çıkacakta.

Bunu önlemenin yolu yine örgütlenmekten geçiyor , derneğimize destek vermektengeçiyor.

Yukardaki satırlarınızı okurken içimden "Aha benim gibi düşünen biri daha" dedim ve mutlu oldum.
Ben 47 yaşındayım ve yüksek tansiyonum var , çocuk yaşlarda dalmaya başladım ve şimdi senede 3-5 seferde olsa halen dalmaya devam ediyorum , dalan arkadaşlarıma çantacılık yapmaktanda gocunmam , benim için zevktir.
Sizin dediğiniz gibi kıyıda arkadaşlarımı beklerken pet şişeleri toplarım naylon torbaları toplarım ve kuytu bir kenarda onları yakarım (hoş bu saferde havayı kirletiyorum Smile ) ve üzerime düşeni yapmanın mutluluğu ile evimin yolunu tutarım.

Bahsettiğiniz gibi bu olayı genele yayabilirsek hele hele bunu alışkanlık haline getirirsek müthiş bir şey olur.

Bunu başarmak da sizin gibi bilinçli ve elini taşın altına sokmaktan çekinmeyecek dostlarımızın sayesinde olacaktır.

Amacımız dışlamak değil kazanmak olmalıdır , bizler seçkin bir camianın mensuplarıyız , yanımıza aldığımız ve yasak avdan vaz geçirdiğimiz her avcı bizler ve Türkiye için bir kazançtır. adımlarımızı sağlam basarak atmalıyız , dışlayarak , dernekten kimseyi soğutmaya hiç birimizin hakkı olmadığını düşünüyorum , anlatmalıyız , anlatmalıyız pes etmek yok.
Zaman zaman dostlarıma eski bir hikayedeki gibi "biz camiye sokup namaz kıldırmasını öğretelim , bizden sonra gelenlerde apdest almasını öğretir" derim , gücümüz yettiğince biz yapabildiğimizi yapalım nasılsa arkamızdan gelenler bir adım daha ileri götüreceklerdir.

Bu güzel fikirleriniz ile sizi aramızda daha sık görmeyi ümid ediyorum.

Saygı ve sevgilerimle...

erhan@zipkinciforum.com
erhan@balamur.com

Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger

osman poyraz Cinsiyet:Bay
Moderatör
Moderatör

Ad Soyad: osman poyraz
Yas: 87
MesajTarih: Pts May 25, 2009 12:57 am     Alıntıyla Cevap Ver

kaan bey sevgili erhan üstte yeteri kadar açıklama yapmış,ama bende bir iki kelime ile katkıda bulunma hakkına en azından son organizedeki çöplerin son öbeği yanana kadar başında durup ve bu konu oluşurken gelen sahil güvenlik komutanına bilgi ,açıklama yapmış bir kişi olarak ve kendi bölgemde sizin dediğiniz o herkes evinin önünü toplasa her yer tertemiz olur felsefesini derneğimize misyonlarından biri olarak her yerde yaymaya çalışıyoruz.en güzel örneklerinden biride sevgili gökhan koç'un (paşa büfe)yaban tv röportajı esnasında yeliz hanıma anlattı.bu böyle böyle küçük gözüken ama anlamı açısından oldukça önemli işler.en azızndan meralara gidildiğinde yanımızda kullandığımız şampuanlı su veya içme suyu pet şişelerini orada bırakmadan yanımızda geri getirsek bile bize düşeni yapmış oluruz orada bırakıp kirletmekten iyidir Wink .sevgiler

TSSF ZIPKIN KURULU MARMARA BÖLGE TEKNİK KURULU ÜYESİ
0532 354 65 41BİR DALGIÇ SÖZÜ DERKİ (ÇIKAMAYACAĞIN DERİNLİĞE DALMA)BEN YAZDIM
KAN GRUBU:0+(KURT TÜYÜNÜ DÖKER HUYU KALIR)
----------------------------------
İSTANBUL/K.M.PAŞA /SULTANKÖY
poyrazosman45@hotmail.com
Başa dön

Dernek Üyesi
Dernek Üyesi

MesajTarih: Pts May 25, 2009 9:25 pm     Alıntıyla Cevap Ver

Değerli Dernek Yöneticileri,Sayın Balamur,Sayın Poyraz ,

sizlere konuya göstermiş olduğunuz ilgi ve vakit ayırıp dile getirdikleriniz için çok çok teşekkürler ederim.Ayrıca böyle güzel seviyeli bir forumun oluşturulmasında, genç arkadaşların sizler gibi bilgili ve sevecen abileri yanında doğruya güzele adım atmaması mümkün değil.Zaten bende bu konuyu açarken gelinen noktadan itibaren sizler ve diğer saygın arkadaşlarımızın önderliğinde yapılacaklar olabilirliğine istinaden yazdım sağolun ki sizlerde bu yaklaşımı pozitif kucakladınız.

Şunuda belirtmeliyim Alper kardeşimde bu sitenin güzelliğinde interaktif olmasında çok emek harcıyor ki ellerine sağlık, aklına sağlık.

Şimdi derneğimizin bu derece güzel bir iletişim organı varken buraya resim koyanlar resmi eklemek için işlem yaparken önce bir sayfa açılabilir ve bu sayfada sirkülere uygun olarak avlandığımı ve bu sayfaya koyacağım resimlerle ilgili olarak hertürlü sorumluluğu üstleniyorum ibaresine onay verenler resimlerini koyabilirler.

Bunun nasıl bir yaptırımı olabilir;yarın ilgili bakanlık ,müsteşarlık ve ilgili hangi birim var ise derneğin yasak avcılığa usulsüz avcılığa vesile olduğunu söyleyip suçlayamaz .Bu resim o kişilerin kendi sorumluluğu altında eklenmiş olduğunu ifade etmiş olacaktır. Bu derneğin etik anlamdaki bir girişimi olur.

Bir başka naçizane düşüncem ise Levrek veya Sinarit yarışması başlamıştır gibi bir banner ile bu sezon üyelerimiz ve sualtı avcılığı severlerin av mahallerinde yapacağı çevre koruma çöp toplama faaliyetleri de yıl sonunda birlikte yapılacak bir toplantıda ödüllendirilebilir.
Böyle bir aktivite ile belediye ve diğer yerel idareleri bile bu işin içine çekebilir,kıyılardaki yazlıkçıların dahi desteğini bizlere olumlu bakışını sağlayabiliriz. Şöyle bir haber; 'Türkiye Sualtı avcıları derneği ...şubesi 30 üyesi ile ...koyunda kıyı temizliği için el ele verdiler.'
Her gazetede yer alabilecek bir haber olur ki işte sahiplenilecek bir davranış tüm üyeler bunun onurunu yaşar.Toplumda bile bunlar zıpkıncı balıkları yok ediyor imajını yavaş yavaş silmeye bşr adım olur.
Sizler eminim bir çok girişimde çok arkadaşımız olumlu etki ederek faal hale getirecek doğru bireylersiniz ki diğer saygın üyelerde buna katılacağına hiç şüphem yoktur.Bende bu tip girişimlerde elimden gelen imkan dahili hertürlü yardıma hazırım.
Sevgi ve saygılarımla

Kaan Suher

Erhan Balamur Cinsiyet:Bay
Moderatör
Moderatör

Ad Soyad: Erhan Balamur
Yas: 48
MesajTarih: Pts May 25, 2009 11:16 pm     Alıntıyla Cevap Ver

Sayın Suher ,

Fotoğraf eklerken çıkacak bir uyarı yazısı bence çok güzel bir fikir bunu webmasterlerimiz ile görüşeceğim şayet yeknik olarak mümkünse , konuyu forum yönetimine aktarıp uygulamaya geçebiliriz.

Çevre temizliği konusuna gelince , henüz açıklamam ne derece doğru bilmiyorum ama fikir vermesi açısından söyliyeyim Sualtı Avcıları Derneği Bursa şube yönetimi bazı ilçe belediye başkanları ile bir ön görüşme yaptı ve kordon ve koy temizliği konusunda tam destek alındı hatta belediyeler de teknik ekipmanları ile bu temizliğe destek verecekler ve temizlik sonunda belediye başkanları ile birlikte bir basın açıklaması yapılacak.
Konu netleştiğinde yetkili arkadaşlarımız gerekli açıklamayı yapar , şimdilik bu kadar söyliyeyim .

Dernek olarak yaptığımız tüm organizasyonlarda temizlik konusuna azami dikkati gösteriyoruz , as başkanınımız Osman beyin de dediği gibi iki yıldır yapılan Uçmakdere organizasyonlarında ve geçen yıllarda yaptığımız yarışmalarda çevre temizliği yapılarak organizasyonlar sonlandırılmıştır.
Bu sezon sonu yapılması planlanan sualtı avı yarışmasında da bu konuya azami dikkat edilecektir.
Dediğiniz gibi kendimizi anlatma konusunda sıkıntılarımız var , maalesef yaptığımız faaliyetler basında yeterince yer bulmuyor , basına haber verdiğimizde ise haber değeri taşımadığı için gazeteler ilgilenmiyor. Kavga edin ana sayfaya çıkaralım diyorlar Smile

Bu konuda da değişik fikirlerimiz var basının ilgisini çekebilmek için sualtında pankart açıp bunu fotoğraflayıp basına dağıtmak gibi , sanırım bu ilginç gelebilir.

Projeler çok , yapmak istediğimiz çok şey var , ancak malumunuz hepimiz bu işleri gönüllü olarak işlerimizden ve ailemizden çaldığımız zamanlar ile yapmaktayız bu bizleri bir nebzede olsa frenlemektedir.
Ancak gönül birliği ve sıkıntılarımızın üstesinden gelebiliyoruz , bizlere verdiğiniz destek kadar gücümüz vardır.

Çok daha iyi günlerin bizleri beklediğini biliyorum .

Selam ve muhabbet ile kalınız.

Saygılarımla...

erhan@zipkinciforum.com
erhan@balamur.com

Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger

Dernek Üyesi
Dernek Üyesi

MesajTarih: Pts Hzr 01, 2009 9:54 pm     Alıntıyla Cevap Ver

Yepmış olduğunuz bilgilendirici açıklamlara teşekkürler ederim.Bir üye olarak elimden gelen yardım için hazırım.

Selam ve sevgiler

Kaan

Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Bu foruma dosya ekliyemezsiniz
Bu forumdan dosya indiremezsiniz